Amikor a kormány viccelődött, mi meg azt sem tudtuk merre vagyunk arccal, ezért inkább ausztriai munkák után néztünk…

Emlékszik még mindenki arra a rövid időszakra, amikor a kormány kijelentette, hogy minden üzletnek, vasárnap zárva kell tartania. Eléggé megosztotta a közvéleményt, ezért senki sem figyelt arra, hogy milyen pénzek forognak A pontból B pontba, de ez nem is ránk tartozik, vagy mégis?

ausztriai munkákLényeg a lényeg, eléggé pánikba estem, amikor szembesültem a gyakorlatba is ezzel a jelenséggel és egy tisztességesen átmulatott szombat után, nem tudtam sehol bevásárolni ezért száraz kenyeret kellet majszolnom az őrjítő másnaposságomra. Kifejezetten kellemetlen érzés volt. Aztán nem tanulva a hibámból, ezt még párszor eljátszottam, de a rutin azért itt is jelentkezett, és néha átmentem, nagyszülőkhöz, haverokhoz étkezni, hogy valami táplálóval töltsem meg a gyomrom. Voltak bizony olyan napok is, amikor csak a telefonomon pörgettem lefelé egy közösség portálnak a hírfolyamát. Ilyen alkalmakkor 2 jó dologra leltem, ami megmaradt az emlékezetemben.

Az egyik az, amin az egész magyar online közösség nevetgélt, amikor valaki a miniszterelnökünk falára azt írta szülinapja alkalmából, hogy „Viktor vennék szülinapodra valamit, de sajnos zárva vannak a boltok”. Nem biztos, hogy teljesen pontos az idézet, de a lényeg érződik. Egy tökéletesen burkolt kritika.

A másik pedig az, amikor szembe jött velem egy hirdetés, ami arra szólított fel, hogy ha akarok Dél-Tirol környékén vagy Ausztriába dolgozni szállodában, akkor jelentkezzek. Nem én voltam, a célközönsége ennek a reklámnak, de haverom igen. Gondolom azért jelent meg a falamon, mert akkortájt nagy munkakeresési projektbe voltam, de már az én részemről megoldódott, és szerencsére barátom részéről is, akinek azonnal tudtára adtam a lehetőséget. Természetesen követeltem, hogy számoljon be mindenről, ami történni fog vele, az első fizujából, pedig hívjon meg sörözni!

Így is történt. Elmesélte, hogy ez egy nem ingyenes szolgáltatás, de amit tesznek érte azért dupla árat is fizetne, mint amennyit kérnek. Első körben át kellett esni egy nyelvi teszten, hogy felmérjék a német nyelvtudását, mert elengedhetetlen a munkához. Mind a munkáltató, mind a munkavállaló dolgát megkönnyítik, ha nagyjából egy nyelvet beszélnek. Ezután készítettek neki egy új önéletrajzot, majd egy új e-mail címet, hogy ha kiküldik az életrajzát, rengeteg hotel, panzió, vendéglátó egység fogja őt megkörnyékezni és már csak válogatni kell. Ez így is történt. Már csak a szolgáltatás díját kell megtérítenie és ki kell utaznia és már is dolgozhat.

Na, ilyen egy hatékony rendszer, mert ezt szezon előtt két héttel zongorázták le, és már dolgozhat is a nagy forgalomban! Ausztriai munkák ügyében biztos az a vállalkozás a legjobb!