Egy kellemes vasárnap délután a fiammal

Beszélgessünk ma egy kicsit a webshopok nyitva tartásáról egy olyan eset kapcsán, ami a közelmúltban esett meg velem és nagyon nagy segítség volt, hogy vasárnap is vásárolhattam.

Azt szeretem a leginkább a webshopokban, hogy rájuk soha nem vonatkozott a vasárnapi nyitva tartás kérdése és azóta is teljesen mindegy, hogy mikor látogatom meg a kedvenc játékwebshopomat, mert mindig nyitva van éjjel-nappal, munkanapokon és ünnepnapokon egyaránt. A 21. században, ahol minden olyan gyorsan történik és te sem állhatsz le egy pillatatra sem nincs ennél fontosabb, szerintem.

Egyik pénteken azzal jött haza a fiam az iskolából, hogy új tolltartót szeretne, mert az előzőt már teljesen elrongyolta. Megkértem, hogy mutassa meg, mert nem akartam fölöslegesen pénzt kiadni, ráadásul azzal jó példát sem mutattam volna a gyermeknek.

De hát be kellett látnom, hogy ezúttal teljesen igaza volt. Abszolút egyet értettem vele abban, hogy ezt a darabot le kell cserélni. De hát péntek este már egyikünknek sem volt kedve elmenni egy papír-írószer boltba, így megbeszéltük, hogy másnap délelőtt elmegyünk és kiválasztjuk a megfelelőt.

Aztán elérkezett a szombati nap…

…és aztán el is múlt. Úgy kiment a fejemből az egész história, mint annak a rendje. Rengeteg dolgunk volt, a háztartási munkáim is felgyűltek, úgyhogy abszolút kiment a fejemből, nagyjából még a gyerekem létezése is.

Aztán vasárnap délelőtt, mikor ráripakodtam, hogy még ebéd előtt csinálja meg az összes házi feladatát és készüljön fel a hétfői napra, mert nem akarom, hogy a vasárnap délután kínlódással és sírással teljen. Na, akkor előkerült a kérdéses tolltartó. Lemeredve néztünk egymásra. Szépen vagyunk, mondtam, én is elfelejtettem a házi feladatomat.

Nem baj, mondtam neki, hogy ha mindennel elkészült, akkor ebéd után összedugjuk a fejünket és kitalálunk valamit.

Így is lett. Nagyon motivált volt a gyerkőc, én meg kerestem egy megoldást a problémánkra és találtam is egy oldalt, ahol nem a boltokban megszokott 20 különböző típusú tolltartó volt.

, hanem egyenesen 642 db különböző fajtát listázott ki! Hát ettől aztán a fiam teljesen extázisba jött, mikor mondtam neki, hogy ezt tudom felkínálni vígaszdíjul. Ugyan hétfőn még az öregecske tolltartójával kell az iskolába mennie, de péntekre már bizonyára megérkezik az új darab.

Aminek a kiválasztására ráment szinte az egész délutánunk! Az ifi úr ugyanis csak és kizárólag a küllemmel törődött, de hát ezért vagyok mellett ott én is, hogy kicsit irányítsam a kezét és a praktikum irányába is eltoljam a keresést. Megmondom őszintén, én álmomban nem gondoltam volna, hogy ennyiféle tolltartó egyáltalán létezhet a világon, nem hogy még el is érhető legyen a számunkra! Nem csak a különböző mintákra és színekre kell gondolni, hanem a kiépítésére is: hengeres, lapos, cipzáros, tépőzáras. Elképesztően sok megoldást láttam.

Végül sikerült kompromisszumot kötni, és egy olyan darabot választani, ami a fiamnak is tetszett és én is úgy ítéltem meg, hogy amellett, hogy minden szükséges holmija belefér, még nem is foglal el túl nagy helyet a táskájában, ráadásul a leírása alapján tartósnak és jó minőségűnek tűnt. Több tolltartót is megnéztünk közelebbről, rákattintva, mert így kerültek elő a részletesebb információk. De a termékek között nagyon egyszerű az elsődleges válogatás, mert csak a legfontosabb dolgok láthatóak: hogyan néz ki a termék és mennyibe kerül. Így, ha a fiam rábökött valamire, ami tetszett neki, én az ára alapján eldöntöttem, hogy tovább megyünk-e azon a vonalon.

Amikor végül választottunk, a fiam annyira elégedett volt az együtt töltött délutánnal, és a kiválasztott tolltartóval, hogy ezt mondta:

  • Anyu, tökre jó, hogy tegnap elfelejtettél tolltartót venni, mert így sokkal nagyobb esélye volt annak, hogy a legvagányabbat válasszam ki. Ugye máskor is ilyen feledékeny leszel?