A gázpalack ár volt az, ami meggyőzött arról, hogy gázpalackot vegyünk

Korábban hatalmas port kavart nálunk, amikor kitalálták, hogy vasárnap minden bolt és üzlet legyen zárva. Mindenféle fura indokkal próbálták meg manipulálni az embereket, hogy elhiggyék, hogy ez majd mindenkinek nagyon jó lesz. Persze aztán ebből állandó vita kerekedett és az emberek végül két csoportra osztódtak emiatt: voltak, akik ezt teljesen jó lépésnek tartották, mások pedig ellenezték. Aztán egy idő után végül mégis meggondolták magukat a nagyfejesek és eltörölték ezt a rendeletet, és ismét minden maradt a régiben, a vasárnapi nyitva tartást megtarthatjuk. Mindenki döntse el, hogy ennek volt-e értelme, mi a véleménye róla, örült-e neki, hogy egy ideig minden zárva volt vasárnap, vagy sem.

A hírekben szinte csak azt lehetett hallani, hogy ki és mit nyilatkozott erről, hogyan fogadta ezt a közönség, és hasonlók. Ezt lehetett látni a tévében, hallani a rádióban és olvasni az újságokban is, tehát elég nagy visszhangja volt a dolognak.

A vásárlás amúgy is egy olyan dolog az emberek életében, amit mindenképpen el kell intézniük, hiszen ez hozzátartozik a mindennapi élethez. És, ha még ebben is korlátozva vannak, akkor aztán tényleg káosz törhet ki, mert az emberek mérgesek lesznek és korlátozva érzik magukat még jobban. Én is így gondolom, hiszen mint mindenki, én is dolgozom reggeltől estig és igazából a hétvége az egyetlen időszak, amikor a nagybevásárlásokat én is el tudom intézni. És szerintem ezzel szinte mindenki így van. Az én családom például gázpalackot is használ, amit főzéshez is szoktam használni. Ha például hétvégére elfogy, de minden zárva van, akkor ne főzzek a családnak? Nem is értem ezt az elképzelés, illetve az embert sem, akinek ez a fejében megfogant. De nem is ez a lényeg benne, szerintem erről mindenkinek megvan a véleménye.

A gázpalack ár volt az első olyan tényező, ami miatt úgy gondoltam, hogy megéri, ha gázpalackot használnánk. Számtalan dologhoz lehet használni a háztartásban, ami nekünk is nagyon jól jön, mivel nagycsalád vagyunk mi is, és van, amikor kicsit át kell gondolnunk, hogy mire mennyit költünk. Nekem is és a férjemnek is jó állása van, jó fizetést kapunk, tehát nem azzal van a gond, hogy megélhetési problémáink lennének, csupán nem szeretünk pazarolni. Sokan költik a pénzüket teljesen felesleges dolgokra. Legalább is én úgy gondolom, hogy vannak dolgok, amik teljesen feleslegesek és az emberek mégis arra költenek rengeteg pénzt. Én szeretném, ha a gyerekeim azt tanulnák meg, hogy igenis a szüleik megdolgoznak a pénzért, amiből bevásárolnak, vagy amiből ők kapják a karácsonyi ajándékaikat, és hogy a pénz nem játék.

Éppen ezért, hogy ne dobjuk ki a pénzt állandóan az ablakon, kitaláltuk, hogy a gázpalack nagyon jó befektetés, ha úgy vesszük. Egyszer volt egy olyan, amikor a házban – mi egy társasházban lakunk -, hogy elment az áram és szinte semmit nem lehetett csinálni a házban legalább három napig. És akkor eldöntöttük, hogy kell erre valami megoldás, ha esetleg tönkre megy valami a lakásban. Így jött a gázpalack, és a gázpalack ár nagyon rendben van szerintünk, így úgy döntöttünk, hogy néha mi is használni fogjuk, ezért be kell szereznünk a gázpalackot. Van egy pincénk, ahol tárolni tudunk mindent, amire a mindennapokban nincs szükségünk és ezért nem szeretnénk, hogy a lakásban kelljen tárolnunk, így aztán a gázpalackot is oda szoktuk levinni és, ha szükség lenne rá, akkor behozzuk a lakásba.

Azért is volt érdekes ez a vasárnapi zárva tartás, mert aki például a kereskedelemben dolgozik, és kiesik ilyen sok munkaideje, annak vajon ez miért lenne pozitívum? Hiszen azt mondták, hogy ezzel az emberek érdekeit képviselik, de hát szerintem ez minden volt, csak nem segítség. Vagy segítség maximum abban, hogy nem költjük el a pénzünket.

Mindenestre a gázpalack nekünk nagyon bevált, jó ötlet volt, hogy kipróbáltuk, mert így derült csak ki igazán, hogy tudjuk használni és teljesen megéri nekünk. Azóta a szüleimnek is ajánlottam a telkükre, hogy oda vegyenek gázpalackot, mert teljesen megéri akkor is, ha nem hetente mennek oda hétvégére, hanem csak havonta egyszer mondjuk. Bár azóta erről nem beszéltem velük, szóval nem tudom, hogy megvették-e már, de majd legközelebb rákérdezek, ha telefonálok velük, vagy átmegyünk látogatóba. Mindenkinek csak ajánlani tudom, annyi mindennél fel lehet használni a gázpalackot, hogy biztos, hogy mindenki megtalálná a számára megfelelő felhasználási módszert.