Hogyan készültem fel a nyári kánikulára?

Van egy kis boltom Budapesten a belvárosban. Ez egy kreatív bolt és műhely. A kézzel készített díszek és használati tárgyak többszörösen csempészhetnek örömöt a mindennapjainkba. Először, amikor saját kezűleg elkészítjük, amit mi magunk álmodtunk meg, majd minden egyes alkalommal mosolyt tudnak csalni az arcunkra, amikor rájuk nézünk vagy használjuk őket. A kézműves ajándékoknak sokkal nagyobb az értéke, mint a boltban megvásárolt holminak, sokkal személyesebb és könnyebb kifejezni vele érzéseinket. A boltomnak szerencsére az utóbbi időben megváltoztattam a nyitvatartását, így vasárnap is dolgozom, hiszen sok vendégem csak hétvégén ér rá, hogy betérjen hozzám, nézelődjön, beszélgessünk, esetleg alkossunk valamit. Nagy előnye van a vasárnapi nyitvatartásnak így a forgalom szempontjából is.

Az egyetlen probléma ezzel a kis boltocskával, hogy nyaranta rettentően meleg van és klímát sajnos nem tudnak felszerelni. Tavaly nyáron határoztam el, hogy mindenképp veszek egy ventilátort. Barátnőm javasolta a BestMarkt oldalt, ami nem csupán ventilátor webshop, hanem számtalan más termék webshopja is. Régebben rendeltem már erről az oldalról néhány műszaki cikket és kerti, barkácsoláshoz való szerszámokat, de most eszembe sem jutott, hogy akár ventilátort is árulhatnak. Anno nagyon meg voltam elégedve, kaptam a termékekre garanciát, házhoz tudták szállítani a rendelésemet és a futár is kedves volt emlékeim szerint. Így már van regisztrációm a BestMarkt oldalára, szóval most irány a ventilátor webshop és válasszuk ki a tökéletes készüléket az üzletbe, ami majd megmenti a nyári munkanapjaim.

Őszintén nagyon megdöbbentem. Azt hittem lesz majd 3-4 darab és választok egyet, de nem. Sőt… több, mint 300 ventilátor van az oldalon. Elsőre megrémültem, hogyan fogok majd választani, de aztán megláttam, hogy van egy részletes leírás mindenről, amit tudni érdemes a ventilátorokról. Így vásárlás előtt mindenképpen elolvasom ezt, könnyebb lesz dönteni és nem nyúlok mellé a választás során.

Az oldalon rengeteg különféle márkájú ventilátor található, így ha van valakinek kedvenc márkája, akkor itt biztosan megtalálja. Nekem nincs ilyesmi, úgyhogy elolvasom a részletesebb leírást. Szerencsére az árakat tekintve is széles skálán mozognak a ventilátorok, így nem aggódom, hogy nem találok majd a pénztárcámnak megfelelőt. Ebben a webshopban van összehasonlítás funkció, ami számomra – és biztosan sok más ember számára – nagyon hasznos funkció, mert a kiválasztott termékeket össze tudom hasonlítani.

Nem gondoltam volna, hogy ilyen sok típus létezik, én csupán a régi klasszikust ismertem. Ma már megtalálható a piacon kézi tölthető ventilátor, asztali ventilátor, álló, fali vagy hordozható, mennyezeti, oszlopventilátor, padlóventilátor, léghűtő ventilátor vagy toronyventilátor. Hab a tortán, hogy a BestMarkton minden típusból bőven van választék.

Én a kisboltba egy oszlopventilátort választottam, ami nagyon stílusos, elsőre meg nem mondaná az ember, hogy az egy ventilátor. Sok szempontból praktikus, például kicsi a helyigénye. Három fokozatú, szabályozható, érintőpaneles de távirányító is van hozzá. Van kikapcsolás időzítője, ami nagyon szuper, mert bevallom sokszor elfelejtem egy hosszú és fárasztó nap végén az ilyesmit, mint például kikapcsolni a ventilátort, úgy sietek haza. A súlya csupán 3 kg, így könnyedén helyezhetem odébb, ha nincs jó helyen.

Remek választásnak bizonyul, de ha nem lennék vele megelégedve, akkor két hétig érvényes rá a pénz-visszafizetési garancia és egy év gyártói garancia van rá, ha esetleg meghibásodna. A döntésemet végül a vásárlói értékelések segítették, ugyanis majdnem 5 csillagosra értékelte mindenki, aki eddig ezt a ventilátort választotta. Én is 5 csillagot adtam rá!