Lázadás a zárva tartás ellen egy maxi ruha webáruházzal

A vasárnapi nyitva tartásról nekem mindig is rossz véleményem volt. Vagyis na, nem a nyitva tartásról, hanem erről a hajcihőről, ami kialakult körülötte. Történetesen arról a megoldásról, hogy kötelezően zárva kellett lennie a boltoknak.

Micsoda baromság volt ez? Egy csomó ember extra pénzt kapott azért, hogy hétvégén is dolgozzon. Sokaknak megérte, hiszen akiknek nincs családja, azoknak nem kellett beáldozni semmit sem ilyenkor, és még jól is jött nekik a plusz fizetés. Ráadásul mi van azokkal az emberekkel, akik vasárnap érnek csak rá elmenni bevásárolni, kikapcsolódni?

Nekem például az volt mindig is a kikapcsolódás, hogy vásároltam. Ruhákat főleg, de minden kacatot is. A lényeg az volt, hogy körbejárhattam a kedvenc plázám, és megvettem, amire csak szükségem volt. Na jó, néha azt is, amire nem volt. De ez most mindegy is.

Szóval nekem nagyon rosszul jött ez a kötelező zárva tartásos dolog. Utáltam. Sivárrá, üressé váltak a hétvégéim, nem volt mit tennem vasárnaponként. Próbáltam ezzel-azzal elütni az időt, de hiányzott. Olyan volt ez nekem korábban, mint egy kis rituálé, ami nélkül megállt még az életem is ilyenkor.

Eleinte megpróbáltam hétköznap szakítani időt a vásárlásra, de egyszerűen lehetetlen volt suli és munka mellett.

Félórákra tudtam csak bemenni egy-egy üzletbe, és ott is, nagyjából egy vagy két ruhát tudtam csak felpróbálni, és már mennem is kellett, mert vagy nagyon siettem, vagy már éppen záróra volt.

Szóval alternatív megoldásként végül azt választottam, hogy találtam egy elképesztően jó maxi ruha webáruházat, ahonnan aztán életem legjobb ruháit rendeltem meg. Ha hiszitek ha nem, vasárnaponként böngészni a választékot, és eldönteni, hogy a megszámlálhatatlanul sok darabból melyiket is rendeljem meg, az legalább ugyanolyan izgalmas, mint amikor körbejársz egy nagy üzletet, csinos ruhák után kutatva. Kicsit féltem először, hogy a rendelés miatt baj lesz. Nem lesz jó a ruha, vagy nem érzem benne magam jól, rosszul fog állni, de aztán megnyugtattak az ügyfélszolgálatosok, hogy bármikor visszaküldhetem.

Úgyhogy én így lázadtam fel a vasárnapi zárva tartás ellen. Még aktívabban vásároltam olyankor, csak az online térben.

Szerencsére azóta eltörölték a kötelező zárva tartást, mert óriási baromság volt.

De én már annyira megszerettem ezt a maxi ruha webáruházat, hogy azóta hétköznap is rendelek néha, vasárnap pedig ismét a plázákat járom.

Látjátok, minden rendelet kicselezhető.