Vasárnap tudtam meg, hogy végre apa leszek

Mindegy volt nekem, hogy vasárnap nyitva voltak a boltok, vagy sem, nekem úgyis kellett dolgoznom, ha épp be voltam osztva. Természetesen mentőorvos-tanoncként ezt előre tudtam, hogy így lesz, de szívesen be is vállaltam, minden más nehézségével. Azért tettem ezt, mert számomra az emberi élet egy nagyon fontos érték, és szeretem, ha segíthetek a megőrzésében. Hogy még inkább megmagyarázzam, hogy mit is jelent számomra ez az érzés: még csak orvostanhallgató voltam, amikor az egyetem melletti babakocsigyárat bambulva gondolkodtam el többször is azon, hogy alig várom, hogy már gyerekem lehessen. Természetesen a kettő nem ugyanaz: életet mentei, vagy életet létrehozni, de valahogy én mindig is azért éltem, hogy ebben a kettőben kiteljesedhessen. Ezért is voltam én a világ legboldogabb emberre, amikor végre a szerelmemmel meghoztuk a döntést, hogy gyereket fogunk vállalni. Rögtön a babakocsi gyár jutott eszembe az egyetem mellet, és aznap, amikor megtudtam, hogy sikerült, Lilla teherbe esett, el is autóztam a gyárhoz. Azt gondoltam, hogy kedveskedem a sorsnak, és olyan babakocsit vásárolok majd a gyereknek, amilyet abban a gyárban gyártanak, de sajnos a gyár neve alapján ezt nem tudtam eldönteni. Mivel vasárnap volt (és ők, szerencsések, vasárnap nem szoktak dolgozni) így az sem volt, akitől megkérdezzem. A portárshoz meg nem akartam bemenni, féltem, hogy túl furcsának fog találni. Úgyhogy maradt az internet. De mielőtt rákereshettem volna, hogy egyáltalán milyen márkát is gyártanak a gyárban, találtam egy webáruházat, a babakocsik.hu-t, ahol minőségű, márkás babakocsikat árusítanak, és eldöntöttem, hogy ezt is a sors küldte hozzám, szóval innen fogok rendelni.

Haza mentem, és megmutattam a feleségemnek is a webáruházat és a kínálatát. Szerencsére neki is elnyerte a tetszését. Tehát a következő három-négy hónapban, minden más mellett, azzal is foglalkoztunk, hogy nézegettük a babakocsikat, olvastunk róluk, videókat néztünk a használatukról és fórumokban böngésztünk, hogy melyikről mik a visszajelzések. A vicc az, hogy nekem végül is, mégiscsak az tetszett meg a legjobban, amelyik hasonlított egy régi reklámon szereplő babakocsira, ami a gyár mellett volt látható évekkel ezelőtt.

Végül az én kedvencem mellett döntöttünk, és a babakocsik.hu oldalról megrendeltük a terméket. Hogy Lillának is kedvezzünk, nem csak nekem, lila színben rendeltük a multifunkcionális babakocsinkat. Úgy gondoltuk, hogy első gyerekes szülőként mindenképp egy ilyen mindentudó babakocsira van szükségünk, amiben tökéletesen érzi magát a néhány napos csecsemő is, de a három éves, fáradékony gyereket is el lehet benne vinni sétálni. És mindez hogyan lehetséges? Úgy, hogy váltható ülései vannak: mózes kosár, sportos ülés és autós ülés. Mindegyiket fel lehet szerelni menetiránnyal szemben és ellentétesen is. Emellett meg szúnyogháló, esővédő és pelenkázó táska is jár a babakocsihoz. Ez egy igazi, előre összeállított pakk a kezdő szülők számára. És ez tényleg így van. Gézuka most két éves, de még semmit nem kellett vásárolnunk neki, ami az utaztatásához szükséges lenne. Van, amiben be tudjuk tenni az autóba, van, amiben ringatni tudjuk (ha le vesszük a kosarat a babakocsiról), ráadásul az összecsomagolt váz nagyon jól elfér a legkisebb helyen is az autónkban.

Most tervezzük a második gyereket, de valószínűleg neki sem fogunk új babakocsit vásárolni, hiszen ez bakik és hibák nélkül kibírta ezt a két évet és még mindig tűnik olyan strapabírónak, hogy a következő három, esetleg négy évet is bírni fogja.