Vasárnapi motorozás

Alapvetően én a vasárnapi nyitva tartás mellett álltam és állok még mindig. Mindezt teszem úgy, hogy dolgoztam vendéglátásban és nagyáruházban is egyaránt, tehát tudom milyen az, amikor vasárnap is reggel hatkor kell kelni és egész nap robotolni. Persze plusz pénzért teszi ezt olyankor mindenki a törvényi szabályozások miatt és szabadnap is jár érte aztán a hétköznapokban. Így van ez a kórházi dolgozókkal, a buszsofőrökkel, a taxisokkal is, rájuk pedig senki nem gondolt, amikor fellázadtak a boltok vasárnapi nyitva tartása ellen.

Főleg akkor borultam ki igazán a zárva táblán, amikor vasárnap úgy döntöttünk a barátommal, hogy motorozni indulunk. Előszedtem a szekrényből a kellékeket, azonban sajnos már jó ideje nem használtuk őket, a járgány ugyanis szervizben töltött hosszú hónapokat. A sisakkal minden rendben volt, a spéci nadrág is rám jött még, amitől hirtelen jobb kedvre is derültem, hiszen azt hittem, híztam az utóbbi hónapokban – de nem! A motoros bőrkabátomon azonban óriási lyuk tátongott, úgy tűnik nem sikerült rendesen becsomagolnom és a moly kirágta. Mondhatom, mennyire örültem a jelenségnek. Az első sokk és sírás közeli állapot után aztán öltözni kezdtem és beszerző körútra indultam. Csak a közeli nagyáruházhoz érve tudatosult bennem, hogy az üzletek zárva tartanak. Nem mondom, hogy nem morzsoltam el egy könnycseppet a fotocellás ajtó előtt, hiszen romba dőlni látszott a hétvégi tervünk. Márpedig száguldozni szerettem volna, az elkövetkezendő napokban pedig nem jöhetett ez össze a sok munkánk miatt. Tehát most, vagy ki tudja mikor.

Hazaérve tanakodni kezdtünk a barátommal, honnan is szerezhetnénk vasárnap délután kettőkor egy motoros bőrkabátot, amit akár csak egy alkalommal is, de használni tudok. Szerencsére sok hasonló szenvedéllyel rendelkező barátunk van, tehát lázas telefonálgatásba és írogatásba kezdtünk. Mindketten kiírtuk a közösségi oldalunkra kívánságunkat: „Kérem, írjon, akinek van kölcsönbe ma délutánra egy S-es méretű motoros bőrkabátja!”

Szerencsére fél órán belül jelentkezett is egy távoli rokonom, hogy ő történetesen tud segíteni a problémámon. Egy szuper, direkt a magyarok igényeire szabott webáruházból rendelte nemrég a motoros bőrkabátját , és amúgy is szerette volna megmutatni nekem, szóval ez itt a remek alkalom erre. A másik megoldandó feladat már csak a ruha hozzám való eljuttatása volt. Nem éppen lakunk ugyanis közel egymáshoz és az idő is egyre csak telt. A nagy tanakodás közepette aztán egyszer csak csengettek: a rokonom volt a kabáttal a kezében, elautózott hozzám csak azért, hogy én aztán minél előbb jól érezhessem magam. Nagyon jól esett a gesztusa, meg is invitáltam egy gyors üdítőre és süteményre. Elmesélte, mikor és hogyan kezdett el ő is motorozni korábban, hiszen én nem is tudtam erről a hobbijáról, megbeszéltük, hogy valamikor elmegyünk együtt is, amikor végre én is beszerzek magamnak egy új kabátot. Nem akart feltartani minket, hiszen tudta jól a tervünket aznapra, így aztán hamar hazaindult egy későbbi viszontlátás időpontjának fixálása után.

Délután fél négykor aztán mi is útnak indultunk megfelelő védőruhában motorozni. Szerencsére sokáig élvezhettük még a napsütést, az utakon nem voltak túl sokan, így aztán jobb időpontot nem is kívánhattunk volna a kikapcsolódásra. Mindkettőnknek van jogosítványa a nagyobb kategóriára, így néha én is kormányhoz kerültem, de őszintén szólva jobban élvezem az utas szerepét, olyankor csak átengedem magam a sebességnek és a gondolataimnak. Utazás közben jönnek általában a legjobb ötleteim, sokkal motiváltabbnak érzem magam, mint bármikor máskor. Talán ezért is szeretek annyira motorozni. Út közben aztán megálltunk egy kis helyi tó partján piknikezni, kacsákat etettünk és a naplemente is itt ért minket. Végső soron szerencsére remekül zárult a történetünk és azóta a boltok is kinyitottak újra vasárnaponként, szóval remélem többször nem lesz hasonló élményben részem. Kabátot is vettem azóta, a rokonom javaslatára ugyanabból a szuper kollekcióból választottam, amiből ő is. Már jó ideje megvan a ruhadarab és nagyon elégedett vagyok vele, az ára sem volt túl borsos, szóval ajánlom mindenkinek, aki minőségi kiegészítőket szeretne a motorozáshoz.