Egy igazán pocsék vasárnap története, amit magamnak tettem nehézzé

Időről időre vannak olyan pillanatok az ember életében, amikor úgy érzi, hogy ennél már tényleg semmi nem alakulhatna rosszabbul. Nem elég, hogy szombat este hívott fel a főnököm, hogy vasárnap (06-18) ugorjak be helyettesíteni az egyik kollégámat, akit egyébként nem is kedvelek, ráadásul még túlóraként sem hajlandó elszámolni a plusz óráimat.

Egy igazán pocsék vasárnapi munkanapra cseréltem a kellemes pihenés lehetőségét. Reggeli korán kelés, 50 perc vezetés a munkahelyemre, egész napos válságkezelés és idegeskedés, majd 50 perc vezetés haza. Ennyi lett a nyugodt vasárnap ígéretéből. Hazafelé menet a vasárnapi nyitva tartás intézményének hála, legalább lehetőségem nyílt végre nyugodt körülmények között bevásárolni. Az egész napos hajtást követően komótos cammogással vettem sorra bevásárlólistám pontjait. A vásárlást követően pár percen belül haza is értem.

Ekkor ért a hét legkellemetlenebb meglepetése, otthonomban eldugult a WC. Viszont önmagában azzal az információval, hogy eldugult, higgyétek el igazán finoman fogalmaztam meg azt a probléma áradatot, amire azonnali megoldást kellett találnom. Vasárnap este……

Víz Gáz Fűtés Szerelő 24

A probléma láttán azonnal informálódni kezdtem a világhálón a megoldás után kutakodva. A https://vizgazfutesszerelo24.hu online felületén hosszasan írnak a probléma lehetséges okairól és elhárításának potenciális lehetőségeiről. Eleinte nem aggódtam a kialakult helyzet miatt, elvégre korábban is történt már hasonló incidens a mosdóban. Azonban ezúttal a wc pumpa semmilyen megoldást nem kínált a kialakult helyzetre. Ekkorra már nem csak a tenyerem izzadt a feszült és idegtépő helyzet miatt. Habár az általam felkeresett honlap nem ajánlotta, én mégis lefolyótisztító vegyszer használatához folyamodtam. Azonban természetesen lefolyótisztító nem volt otthon, ezért vasárnap este ismét nyakamba vehettem a várost. Szerencsémre kb. 30 perc keresgélés után az egyik üzletben sikerült megvásárolnom a szükséges vegyszert. Hazaérkezésemet követően azonnal belevetettem magam a probléma kezelésébe. Azaz, félrekezelésébe.

Ahogyan azt a https://vizgazfutesszerelo24.hu oldalán írták, valóban nem javított szorult helyzetemen, csak tovább rontotta azt. Ezen a ponton határoztam el, hogy alávetem magam a szakemberek évtizedes tapasztalatának és nem folytatom azt a mélyrepülést, amit korábban megoldásnak hittem. Kezdeti önfejűség helyett, már korábban segítséget kellett volna kérnem a Víz Gáz Fűtés Szerelő 24 csapatától.

A megoldás néhány kattintással elérhető

A honlap felületének tüzetesebb áttanulmányozását követően magam is közelebb kerültem a megoldáshoz, ugyanakkor alaposan elszégyelltem magam, amiért a leghatározottabb tanácsuk ellenére is duguláselhárító vegyszerrel próbálkoztam. A problémát az olvasottak tanulsága szerint valószínűleg a nem rendeltetésszerű wc használat okozta. Ez azonban most már késő bánat, a megoldást kell először megkeresnünk. Utána lesz időm és lehetőségem az ide vezető okok sorozatán őrlődni. A duguláselhárítással kapcsolatos tapasztalatuk és szakmai múltjuk lenyűgöző. Az pedig hab a tortán, hogy ügyeleti szolgálatuk 0-24 elérhető és SOS helyzetben akár egy órán belül a helyszínre is vonulnak. Szerencsére nálam a helyzet -ugyan roppant zavaró- azonban nem SOS fontosságú, elvégre otthonom két fürdőszobával rendelkezik. Ezért jobbnak láttam nem házhoz hívni a segítséget vasárnap este 23 órakor.

A megoldás

Szorult helyzetemben egyetlen racionális megoldás elfogadható, az pedig a segítségkérés. Viszont minél tovább böngésztem a https://vizgazfutesszerelo24.hu oldalán annál több olyan szolgáltatásra lettem figyelmes, amelyre valójában úgyszintén szükségem lenne. Ezért a telefonhívást megelőzően alaposan tájékozódtam egyéb kompetenciák felől is. Ugyanis a wc dugulás elhárításán túlmenően a másik fürdőszobában a wc tartály lecserélése mellett határoztam el magam. Valamint mindkét helységben hetek óta problémáim adódtak a padló összefolyóval, itt szintén a szakemberek segítségét kell kérnem a potenciális dugulás elhárításának érdekében. A mai estém nagy tanulsága, ha olyan problémám adódik amelynek orvoslásában nincs tapasztalatom, először szakember segítségét kell kikérnem. Ezzel időt és pénzt megspórolva magamnak.