Igaz, a kedvenc motoros boltunk nincs nyitva vasárnap, de az interneten bármikor rendelhetünk

Sok országban zárva tartanak a boltok vasárnap. Egy időben nálunk is volt egy ilyen kezdeményezés, ami nem igazán nyerte el az emberek tetszését. Persze ezt két szemszögből lehet nézni, egyrészről, akik a kereskedelemben dolgoznak, azoknak jó, viszont a másik oldalon a vásárlók érdekeit nézve már kevésbé. Hiszen a mai rohanó világban hétköznap nem sok időnk van a nagy bevásárlásra, persze ott a szombat is, de van, aki csak vasárnap ér rá az ügyes bajos dolgait elintézni.

Emlékszem velem is többször előfordult, amikor még nem tudatosult bennem ez a dolog, hogy teljesen lazán elindultam vasárnap az egyik hipermarketbe, és csodálkoztam is, hogy miért olyan üres a parkoló. Szerencsére azóta már vissza állt a régi rend, aminek én őszintén szólva nagyon örülök, mert eléggé korlátozva éreztem magam emiatt. A különböző üzletláncok, hiper-és szupermarketek, a plázák, mind nyitva tartanak vasárnap. Persze a kisebb üzletek, szakboltok általában csak szombaton tartanak nyitva, vagy vasárnap egy bizonyos ideig, ez a saját döntésük. Ahova sűrűn jár az ember, annak úgyis betéve tudja a nyitvatartási idejét, vagy megnézi az interneten.

motoros bolt

Az én munkarendem teljesen szokványos, hétfőtől péntekig tart, a hétvégén sosem kell dolgoznom, így akkor van időm mindent elintézni. Ha pénteken nem is érek oda zárásig, akkor még mindig ott van a szombat délelőtt.

Nemrég volt a férjem születésnapja, és azt tudni kell róla, hogy a motorozás lett nemrég a nagy szerelme. Van egy kedvenc motoros boltja, gondoltam onnan meglepem majd valamivel. Még szerencse, hogy szombaton is nyitva tartanak, így volt lehetőségem elmenni személyesen is, habár előtte az interneten már utána nézegettem, körülbelül mit is szeretnék neki venni. Mivel közeledik a tél, gondoltam nézek neki téli motoros kesztyűt és eső dzsekit, annak biztos örülni fog, hiszen a nyáron kezdett el motorozni, így ilyen még úgy sincs neki. Találtam is az interneten szép számmal belőle, különböző árkategóriákban.

Mivel én nem nagyon vagyok képben ezekkel a motoros cuccokkal kapcsolatosan, szerencse, hogy találtam a weboldalon egy olyan funkciót, amivel visszahívást lehet kérni. Meglepő módon, igen rövid idő alatt vissza is hívtak és nagyon hálás voltam, hogy eligazítást kaptam a motorosbolt kínálatában. Rengeteg dolgot lehet itt kapni, jó ideig el is időztem a termékek között, nem is gondoltam, hogy ilyen sok féle felszerelés szükséges a motorozáshoz. Persze, ha biztonságosan akarjuk űzni. Mert a biztonság az nagyon fontos, hiszen mindenkit várnak otthon. Sajnos előfordulhatnak balesetek, hallani is szép számmal. Korántsem elég, ha a motorosok vigyáznak, az autósoknak is jobban oda kellene figyelniük a motorosokra, és kicsit előzékenyebbnek lenni.

Ezért is vásároltunk be a férjemnek a Shox motoros áruházban mindenféle védő öltözetet, mikor elkezdte a motorozást. A gerincvédő, térdvédő és a motoros csizma voltak az elsők, amiket beszereztünk. Mi erre a motoros boltra esküszünk, mert minden megtalálható egy helyen, nagy a választék, különböző árkategóriákban. Ő interneten szokott rendelni, mert nyílván tudja, mi az, amit keres. Én szívesebben mentem el személyesen, ahol kikérhettem az eladók véleményét. Habár vasárnap nem, de szombaton ők is nyitva tartanak, így ennek, mint mondtam, nem volt akadálya. Így a szakszerű segítségnek köszönhetően sikerült jól választanom, és nagy örömet okoztam az ajándékkal, mivel már ő is nézegette a téli felszereléseket.